Aldersgrense på danskebåten

 

Med ujevne mellomrom får vi henvendelser fra våre brukere om aldersgrensen på danskebåtene. Så nedenfor har vi laget en oppsummering for de største rederienes aldersgrenser, og lenker rett til de aktuelle rutene

 

Reglene nedenfor gjelder når reisen foretas som cruise, det vil si tur-retur med samme båt. Dersom reisen foretas som en transportetappe gjelder 18 års aldersgrense.

 

Danskebåten mellom Oslo og Frederikshavn

På båten som seiler mellom Oslo og Frederikshavn er aldersgrensen 25 år for alle som reiser uten følge med foreldre eller foresatte. En annen voksen enn foreldrene kan foreta reisen, men da kun med skriftlig godkjennelse fra foreldrene.

 

Bestill billetter / les mer om: Oslo-Frederikshavn

 

Aldersgrense danskebåten mellom Oslo og København

Skal du reise på cruise med danskebåten mellom Oslo og København må du være 20 år gammel for å kunne reise uten foreldre eller foresatte.

 

Bestill billetter / les mer om: Oslo-København

 

Hurtigbåtene mellom Larvik/Kristiansand og Hirtshals

Hurtigbåtene som seiler mellom Larvik-Hirtshals eller Kristiansand-Hirtshals har også aldersgrenser for sine turer, men med litt større variasjon i regler for avreisetidspunkter osv.

Dagsturer mandag til onsdag med avreise klokken 08.00 har 18 års aldersgrense.

Dagstur med avgang etter klokken 16.30 har 20 års aldersgrense.

Fra torsdag til søndag er det 20 års aldersgrense på alle avganger.

For ren transport er det 16 års aldersgrense.

 

Bestill billetter / les mer om: Larvik og Hirtshals

Bestill billetter / les mer om: Kristiansand og Hirtshals

 

 

 

 

Oversikten over aldersgrensene er laget den 20. mars 2012, og kilder er de respektive rederiers hjemmesider og transportbetingelser. Vi tar forbehold om skrivefeil.