Bestill billetter her!

Hirtshals er en av de viktigste fergebyene i Danmark

Hirtshals er stadig en av de viktigste fergebyene Norge-Danmark med ruter fra Larvik og Kristiansand

 

Nordsøen Oceanarium er største attraksjon i Hirtshals, og absolutt verdt et besøkFra Hirtshals Fyr får dere utsikt over hele byenFolkeparken er ypperlig hvis dere ønsker å strekke litt på bena

Nordsøen Oceanarium er største attraksjon i Hirtshals. // Fra Hirtshals Fyr får dere utsikt over hele byen. // Folkeparken er ypperlig hvis dere trenger å strekke litt på bena.

 

Hirtshals

Danskebåten har ruter fra Larvik og Kristiansand, og med det er Hirtshals en av de viktigste fergebyene mellom Norge og Danmark. Byen er ikke særlig stor, men i motsetning til dens rykte har den faktisk en del attraksjoner som er verdt et besøk.

 

Attraksjoner i Hirtshals

Nordsøen Oceanarium - akvarie som har spesialiert seg på livet i Nordsjøen. Har et gigantisk Oceanarium som rommer flere tusen fisk, og et selbasseng med mange spretne sjeler...

Hirtshals Museum - Lokalmuseum som forteller mye om livet til fiskerne som har hatt så stor betydning for byen. Benytt sjansen til å få laget din egen flaske med bjesk!

Bunkermuseet - Viser bunkeranlegget tyskerne bygget ved HIrtshals under 2. verdenskrig

Hirtshals Fyr - Hvis dere vil se Hirtshals og omegn fra lufta, er det fyret som gjelder!

Folkeparken - Ypperlig sted for å strekke litt på bena, eller sitte på en benk og nyte stillheten.

Tornby Dyssen - Steinaldergrav som ligger litt sør for Hirtshals

Helledyssen ved Horne Kirke - Gravplass fra bronsealderen. Ligger kloss opptil kirken.

 

Danskebåten til Hirtshals

Fra Norge så seiler danskebåten med to ruter til Hirtshals. Den ene går fra Larvik og turen derfra tar 3 timer og 45 minutter (Les mer: Larvik-Hirtshals). Den andre går fra Kristiansand og overfarten fra Sørlandets hovedstad er kun 3 timer og 15 minutter. (Les mer: Kristiansand-Hirtshals)

 

En liten kjøretur fra Hirtshals...

Tar dere bilen så er det en rekke spennende byer som kan nås på under en time fra Hirtshals.

 

Aalborg er selvfølgelig den mest spennende byen med sitt brede kulturliv, gode shoppingmuligheter, rikt uteliv og sjarmerende sentrum. Særlig ved havneområdet og hovedgatene rundt skjer det mye! Og husk å få med dere Aalborg Zoo!

 

Frederikshavn er den andre nordjyske byen med fergetrafikk fra Norge, og selv om byen mangler den helt store toppattraksjonen er det mye å finne på der også! Palmestranden er en sikker vinner, og utbudet av butikker er overraskende stort i byen. Liker dere historie så er Frederikshavn et godt reisemål, da det er en rekke interessante museer i byen.

 

Hjørring har et bedre handelstilbud enn Hirtshals

Blokhus med Fårup Sommerland er en sikker vinner for en dagstur

Vrå stiller med Børglum Kloster og Kunstbygningen i Vrå - begge er verdt et besøk

Dronninglund hvor dere kan se det fantastiske slottet Voergaard Slot

+++

Kjøp billetter: Danskebåten: Kristiandsand-Hirtshals

 

Bestill billetter her!