Palmestranden i Frederikshavn

Det er vel ikke først og fremst dette synet vi venter oss i Frederikshavn, men Palmestranden ligger faktisk der...

 

Frederikshavn

Vi kjenner Frederikshavn som stedet danskebåten legger til

Frederikshavn er en liten havneby helt nord på Jylland. Vi nordmenn kjenner byen først og fremst som steden hvor danskebåten treffer den danske kysten, men selv om byen ikke er spekket med store severdigheter har den mange små å by på. Nedenfor følger noen av attraksjonene man kan besøke i Frederikshavn:

 

• Bangsbo Dyrepark: liten park rett i utkanten av Frederikshavn med frittgående dådyr og hjort. En rekke fuglearter kan også sees i dyreparken.

• Bangsbo Museum viser den maritime historien til sjøfartsbyen Frederikshavn, men byens øvrige lokalhistore vises selvsagt også.

• Bangsbo Fort er bunkersanlegget tyskerne bygde for å forsvare Frederikshavn under 2. verdenskrig. Noen av bunkerne er innredet, mens andre står som tomme skall til minne om en dyster tid.

• Frederikshavn kunstmuseum er et lite lokalt kunstmuseum med store ambisjoner. Skiftende utstillinger med danske og internasjonale kunstnere.

• De som ønsker å besøke en 5 000 år gammel grav bør ta turen til Jættestuen Blakshøy

• Bangsbo Botaniske Have kan by på 17.500 kvadratmeter med blomster og planter

• Og så må vi ikke glemme Palmestranden da. Sydenstemning i Nordjylland, og mens du ligger på stranda, under sydenparasollen kan du vinke til danskebåten som kjører forbi.

 

En full presentasjon av Frederikshavn kan leses på Opplev Fredrikshavn: Frederikshavn

 

Frederikshavn - et godt startpunkt for bilferien

Frederikshavn er et bra startpunkt for bilferie med innlagte stopp på mange av Danmarks mest kjente attraksjoner. Med relativt korte etapper nåes for eksempel disse familieparkene:

• Legoland - 58 millioner klosser, karuseller, berg og dalbaner

• Løveparken - se løver og andre spennende dyr gå fritt rett utenfor bildøra!

• Randers Regnskov - kom tett innpå dyr og planter fra regnskoger i Afrika, Asia og Amerika

• Fårup Sommerland - om dere ønsker å plaske i vannlandet eller kjøre halsbrekkende apparater er opp til dere. Men Fårup er et godt valg uansett!

• Djurs Sommerland - kjempestor park med et utall berg- og dalbaner, karuseller og andre adrenalin-kick fremkallende apparater. Stort vannland har de også!

 

Byer i nærheten av Frederikshavn

Det er mange småbyer i Vendsyssel som fortjener en liten stopp når man først er i Frederikshavn. Den andre byen med anløp av danskebåten, Hirtshals, har en del perler dere ikke bør la gå fra dere. Det samme har Blokhus, med Fårup Sommerland som viktigste attraksjon. Vrå har et glimrende kunsthus og Børglum Kloster ligger også der. Skagen trenger neppe noen nærmere presentasjon, men kunst, strand- og byliv er viktige nøkkelord!

 

Så skal man selvfølgelig ikke glemme storbyen Aalborg med store attraksjoner som Aalborg Zoo, Kunsten og Utzon Center. Aalborg disker også opp med en rekke museer, et slott, heftig uteliv og handlegater mange ville gi den venstre armen for!

 

Danskebåten til Frederikshavn

Fra Norge er det danskebåten Oslo-Frederikshavn som har anløp i Frederikshavn. I tradisjonell stil seiler den ned til Danmark på kvelden/natten og byr på cruise-service ombord.

 

Bestill billetter her!

 

Foto av Palmestranden: VisitFrederikshavn.dk